Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium „gyöngyözése”

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

soveny és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Nagyon minimálisat, legfeljebb néhány mikront,
      Azért csak óvatosan ! Furatnál néhány század plusz már rengeteg. 0,1 tizednél beleesik a csapágy. Ha csapágyfészek van a közelben. én benne hagyom a régi ( rossz ) csapágyat.Egyébként a Sziloplaszt is remek védőeszköz. Ellenáll a savaknak, de még a 450 fokos folyékony cink olvadéknak is. ( Tüzihorganyzás )
      sepy, soveny és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur kedvelte ezt.

Komment

Na uraim, kipróbáltam a műszert Vásároltam egy homokszóró pisztolyt, amit rátettem a kompreszorra, 10 bar-ból vettem le kicsit, majd alu porral kezdtem neki a Pannónia kerékagynak kívül-belül. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen "gagyi" pisztoly erre képes, de szép egybefüggő matt felület jött létre kosz nélkül. Persze én hülye az orrom-szám elé nem tettem semmit, csak védőszemüveg, a kamra a szabad ég volt, így tele is ment a szám meg az orrom rögtön, amit azonnal be is maszkoltam, na úgy már jobb volt. A homok benedvesedett, így az ki lett terítve száradni, holnap azt teszem próbára a ráfon, aztán jön az OK alváza is.
          Intrepid és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ja, és ami a lényeg:
            Volt a csomagban 2 flakon alu oxid, amivel nem igazán akart működni. Nézelődtem a levelsládában talált újságokban, és az ALDI-ban láttam, hogy a gyerek homokozóba való homok le van akciózva, 999.-/25 kg. Vettem 2 db zsákkal, de meglepve tapasztaltam, hogy elég nedves kibontáskor, ezért 1 napra tettem ki száradni. Másnap kipróbáltam, és 6 bar körül már elég szépen dolgozik, szép egyenletesen letisztít mindent. Ha valaki lát még ilyen homokot, csak ajánlani tudom, mert ár/mennyiség/használhatóság arányban szerintem verhetetlen.

Komment

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Vásároltam egy homokszóró pisztolyt
                szia, a típusról, beszerzési helyről tudnál írni? előre is köszi!

Komment

A Witzing Tüzépen vettem, ott volt talán 7-8000.- Ft. között pár hónapja. Több fúvóka van hozzá. Igazából egy alsó tartályos festékfújó pisztolyhoz hasonlít kinézetre, de van egy plussz zsák a fúvóka előtt, és ugyanúgy gyorscsatlakozóval lehet a kompresszorre csatlakoztatni.
                  Mivel most indulok Siófokra, így hétfőn majd teszek fel képet róla.

Komment

majd teszek fel képet róla.
                    előre is köszönöm szépen!

Komment

Komment

Elvileg igen, én úgyis csak kisebb szórásra használom. Működni így, hogy megtaláltam a hozzá való homokot, de még a gyöngyöt, meg kemény, apró szemcséseket keresem, de szerintem nem lesz már rá szükség, amihez nekem kell.

Komment

Szerintetek, a sima szódával meg lehet a karbit szórni? Na2Co3 (nátrium-karbonát)
                          You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Aries88 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szerintetek, a sima szódával meg lehet a karbit szórni?
                            Ja ! Csak ne pocsolj össze mindent ! Bár én fröccsel szoktam. És nem külsőleg.

Komment

Amúgy is azt szokták mondani hogy ezek a veterán gépek még akkor is beindulnak ha másnaposan belepisilsz a tankba. Pl egy föccsözős este után
                              You can't buy happiness, but you can buy a bike and that's pretty close

Komment

Elvileg igen, én úgyis csak kisebb szórásra használom. Működni így, hogy megtaláltam a hozzá való homokot, de még a gyöngyöt, meg kemény, apró szemcséseket keresem, de szerintem nem lesz már rá szükség, amihez nekem kell.
                                Hali! Nekem van egy zsák üveggyöngyöm, még anno vettem Kecskeméten az Abrazív Kft-nél. Akkor 13 ezer forint volt a zsák, én 8000Ft-ért odaadom bárkinek a 25 kg-ot...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X